Rust is de poort naar groei

Rust is groei

In onze hectische levens lijkt rust nemen en ontspannen een luxe die we ons niet kunnen veroorloven. Als een moeder van twee kids, partner, ondernemer, liefhebber van de moestuin, vriendin, dochter, kleinkind en (schoon)zus, begrijp ik dit als geen ander. We dragen allemaal verschillende petten en voeren talloze taken uit, maar vaak vergeten we één cruciaal element: groei vindt plaats in rust.

Laten we dit concept eens bekijken aan de hand van een sporter. Stel je voor, een hardloper die zich voorbereidt op een wedstrijd van 10 km. Hij traint serieus en verstandig, vermijdt het om zijn spieren elke dag tot het uiterste te drijven. In plaats daarvan zorgt hij voor voldoende afwisseling en rust, waardoor zijn spieren zich kunnen herstellen na elke inspanning.

Maar waarom is rust zo essentieel?

Tijdens trainingen ontstaan er minieme beschadigingen in de spieren. Als je deze spieren geen tijd geeft om te herstellen, richt je meer schade aan dan dat je opbouwt. Het doel is immers om sterker te worden en uiteindelijk te stralen in de wedstrijd. Zonder rust is er geen herstel, geen spieropbouw, en geen kans op succes.

De vraag die zich dan opdringt is: waarom vergeten we dit principe zo vaak in ons dagelijks leven?

Hoe komt het dat we allemaal blijven rennen, zonder acht te slaan op onze eigen behoefte aan rust en herstel? Waarom negeren we het belang van pauzes nemen en stilstaan bij onze eigen welzijn?

Mijn voorstel is simpel: de volgende keer dat je jezelf voorbij rent, neem een moment om te pauzeren en rust te nemen. Reflecteer op je koers en stuur indien nodig bij. Want alleen maar blijven rennen brengt je niet ver. Onthoud dat groei plaatsvindt in rust – een waarheid die vooral waardevol is in drukke tijden.

Dus, onthoud dit: juist wanneer het leven hectisch is, heb je die rust keihard nodig!

Gezondheid is je grootste kapitaal! Echter kun je gezondheid niet kopen. Kennis om gezond te worden of te blijven kun je echter wel verkrijgen.

Bij Gewoon, gewoon leer je om het zelf genezend vermogen van je lichaam aan te spreken.

Het resultaat is meer energie in je lichaam, meer ontspanning in je hoofd en meer voldoening en vitale energie in je leven. Investeer in jezelf, jouw grootste kapitaal, investeer in jouw toekomst, investeer in het leven!

Laat mij jouw gids zijn naar een vitaal en gezond leven.

Hartelijke groet, Marleen

Marleen de Kok