Ontdek de kracht van je grenzen

Ken je dat gevoel dat je pas te laat beseft dat je over je grenzen bent gegaan? De klachten kunnen overweldigend zijn. Velen vinden het moeilijk om die grenzen te bewaken en vragen zich af hoe ze op tijd kunnen stoppen.

Grenzen zijn een uitdagend en belangrijk thema. Laten we dieper ingaan op wat grenzen betekenen en hoe we ermee om kunnen gaan.

Het begint met het begrijpen van de verschillende soorten grenzen en hoe je er effectief mee om kunt gaan. Wanneer je inzicht hebt in je eigen grenzen, kun je groeien en stap voor stap je grenzen verleggen.

Grenzen stellen gaat niet alleen over NEE zeggen tegen anderen, maar vooral over JA zeggen tegen jezelf. Het gaat erom binnen je eigen grenzen te leven, zonder jezelf voorbij te rennen.

Er zijn drie soorten grenzen:

  • Fysieke grenzen: Wat je lichamelijk aankunt op het gebied van kracht, uithoudingsvermogen en energieniveau.
  • Mentale grenzen: De mate van mentale belastbaarheid, wat voor de een een leuke uitdaging is, kan voor de ander stress veroorzaken.
  • Subjectieve grenzen: De grenzen die je jezelf oplegt, gebaseerd op overtuigingen en ervaringen uit het verleden.

Bewustwording van deze grenzen maakt dat je er flexibeler mee kunt omgaan en ze kunt verleggen om te groeien.

Geef jezelf af en toe een moment van bezinning en rust. Reflecteer op waar je staat, wat je aankunt en waar je kunt groeien. Op die manier kun je stap voor stap jouw persoonlijke grenzen verkennen en verleggen, op weg naar een leven vol groei en welzijn.

Als vitaliteit coach sta ik klaar om je te ondersteunen bij het vinden van jouw grenzen en om samen stappen te zetten richting een gezonder en gelukkiger leven. Met een holistische visie kijken we naar het complete plaatje, zodat je een vitaal en energiek leven kunt leiden.

Gezondheid is je grootste kapitaal! Echter kun je gezondheid niet kopen. Kennis om gezond te worden of te blijven kun je echter wel verkrijgen.

Bij Gewoon, gewoon leer je om het zelf genezend vermogen van je lichaam aan te spreken.

Het resultaat is meer energie in je lichaam, meer ontspanning in je hoofd en meer voldoening en vitale energie in je leven. Investeer in jezelf, jouw grootste kapitaal, investeer in jouw toekomst, investeer in het leven!

Laat mij jouw gids zijn naar een vitaal en gezond leven.

Hartelijke groet, Marleen

Marleen de Kok