Ontdek de kracht van natuur

Hoe tijd buiten je leven transformeert

Stel je voor: je wandelt door een weelderig bos, waar zonnestralen door de bladeren schijnen en een zacht briesje je gezicht streelt. De stress van het dagelijks leven lijkt te verdwijnen terwijl je diep ademhaalt en de rust van de natuur omarmt. Dit is geen fantasie, maar de realiteit van wat tijd doorbrengen in de natuur met je kan doen.

Vitaliteitstrainingen

Onderzoek heeft aangetoond dat de voordelen van tijd doorbrengen in de natuur verder gaan dan alleen genieten van de frisse lucht en het mooie landschap. Het heeft een diepgaand effect op zowel onze fysieke als mentale gezondheid. Laten we eens kijken naar enkele van deze verbazingwekkende voordelen:

Stressvermindering: 

Het moderne leven kan hectisch zijn, gevuld met deadlines, verantwoordelijkheden en constante prikkels. Gelukkig kan tijd doorbrengen in de natuur een krachtig tegengif zijn voor stress. Studies tonen aan dat zelfs een korte wandeling in het groen de niveaus van het stresshormoon cortisol kan verlagen en gevoelens van kalmte en ontspanning kan bevorderen.

Verbeterde stemming:

De natuur heeft de kracht om ons humeur te verbeteren en onze geest op te frissen. Door omringd te zijn door groen en natuurlijke schoonheid, kunnen we positievere emoties ervaren en onze algehele stemming verbeteren. Het is als een natuurlijk antidepressivum dat onze geest verlicht en ons een gevoel van vitaliteit geeft.

Verhoogde vitamine D-productie: 

Zonlicht is essentieel voor de productie van vitamine D in ons lichaam, wat belangrijk is voor sterke botten, een gezond immuunsysteem en zelfs onze stemming. Tijd doorbrengen in de natuur betekent meer blootstelling aan zonlicht, wat kan bijdragen aan een optimale vitamine D-productie.

Maar laten we niet vergeten dat de waarde van tijd doorbrengen in de natuur niet alleen ligt in de meetbare voordelen. Het gaat ook over het verbinden met iets groters dan onszelf, het ervaren van verwondering en dankbaarheid voor de schoonheid van de wereld om ons heen. Neem de tijd wanneer je in de natuur bent om je telefoon uit te schakelen, om je heen te kijken en de natuur in je op te nemen. Adem de boslucht in en geniet van de geluiden om je heen. Zo haal je het maximale effect uit jouw natuur sessie.

Waar wacht je nog op? Stap naar buiten, omarm de natuur en laat jezelf onderdompelen in de talloze voordelen die het te bieden heeft. Of het nu een rustige wandeling in het park is, een intensieve training met een personal trainer of een avontuurlijke trektocht door de bergen, de natuur wacht op je, klaar om je te omarmen en je leven te verrijken op manieren die je je misschien nooit had voorgesteld.

In mijn trainingen en coaching maak ik actief gebruik van de kracht van de natuur. Door zoveel mogelijk buiten af te spreken, spreken we jouw levensenergie aan en kan jouw energie weer gaan stromen.

Even voorstellen ik ben Marleen

Met meer dan 15 jaar ervaring in het begeleiden van mensen eerst als fysio- / manueel therapeut en later als orthomoleculair coach en personal trainer, creëer ik een veilige situatie van waaruit jij echt kan opbloeien.

Geen jojo effecten of tijdelijke resultaten. Mijn doel is om je ECHT verder te helpen. Op die manier dat je daar de rest van je leven plezier van ervaart. Je krijgt zelf de controle terug over je lijf en je gezondheid. Dat geeft rust… maar voor al ook meer energie!

Je leert jezelf kennen, je grenzen opzoeken zowel fysiek als mentaal en deze te respecteren. Daarnaast kan je rust vinden in je activiteiten. Kortom orthomoleculaire coaching is veel meer dan alleen je voeding aanpassen. 

Van jongs af aan heeft mijn vader mij geleerd een boom kan pas sterk staan als zijn wortels sterk zijn. Na ruim 15 jaar ervaring in het begeleiden van mensen, weet ik dat het zelfde voor ons geldt. Pas op het moment dat we fit en energiek zijn en goede voeding binnen krijgen staan we echt sterk.

Die kennis van beweging, voeding en alles wat er verder bij komt kijken, daar heb je de rest van je leven profijt van!

Met natuurlijke groet,

Marleen