fbpx

Haal de tijger uit je dag

Herstellen van een virus

Stop met de stress in je leven, wanneer er een tijger achter je aan loopt, neem je ook geen tijd om rustig uit te rusten…

Wil jij herstellen van een virus (of klachten die je al lang hebt) dan zal je de tijd moeten nemen om te herstellen…

virus

Regelmatig zie ik mensen die een virus hebben gehad, redelijk hersteld zijn, weer aan het werk zijn gegaan en maanden later alsnog uitvallen op het werk. De reden, niet meer helemaal kunnen herstellen, ze hebben al die tijd op het tandvlees gelopen en door blijven gaan tot het niet meer gaat… 

Gelukkig zie ik ook mensen die op tijd aan de bel trekken en voordat ze uitvallen contact opnemen om zich te laten ondersteunen. Helaas is dat een minderheid.

Sommigen herstellen echter zeer moeizaam en hebben al moeite om überhaupt weer te gaan werken. 

Hoe kan het toch dat het herstel zo moeizaam gaat bij een groep mensen. Terwijl een heleboel anderen wel goed herstellen.

Om daarachter te komen, moet je toch terug naar de tijd voordat de persoon ziek werd. Vaak ligt daar namelijk al de oorzaak. Hoe goed ging het toen met die persoon?

Zo hoorde ik laatst iemand zeggen. Ik was nooit ziek, heb een leuke en drukke baan waar ik prima in kon werken, een fijn gezin en altijd druk bezig met klussen, sporten en andere dingen. Toch herstel ik maar niet van het virus hoe kan dat toch?

Wanneer je dan gaat doorvragen blijkt:

 1. De baan is heel leuk, maar ook heel druk, vraagt veel tijd en energie en komt veel stress bij kijken. Regelmatig aan het werk in de weekenden of avonden en vrije tijd schiet er nog wel eens bij in. Ook niet aan het werk vaak nog wel in gedachten met werk bezig.
 2. Kan niet stilzitten, is altijd bezig, met klusjes in huis, met vrienden, sport, huishouden noem het maar op. Rust nemen is niet nodig, ik heb dit altijd al zo gedaan.
 3. Door de drukte staat goede voeding wel eens op een lager pitje, de kant en klaar en afhaalmaaltijden staan regelmatig op het menu. En door het meer thuis zitten is de verleiding om te snoepen tussendoor ook wel heel groot.
 4. ‘s nachts regelmatig aan het piekeren en moeite met slapen
 5. Alle lange tijd wat vage klachten zoals nekpijn, schouderklachten en af en toe ook wat last van de onderrug. Maar dat is toch normaal? ik ben geen 20 meer…

Kortom:

 • stress is aanwezig
 • weinig hersteltijd (ook al voor het ziek zijn, jezelf geen rust gunnen)
 • onvoldoende voedingsstoffen in je lichaam
 • te weinig opbouwende beweging en opbouwende prikkels voor je lichaam

Kort samengevat er is roofbouw gepleegd op je lichaam, roofbouw gepleegd op je herstelsystemen en roofbouw gepleegd op je natuurlijke afweer. Waarschijnlijk al jaren lang… 

Gevolg: Jouw interne leger mist de mankracht om effectief te troep op te ruimen en het herstelplan door te voeren.

En nu?

Tijd om ECHT goed voor jezelf te zorgen.

Een aantal dingen zijn dan van essentieel belang!

 • Haal de stress uit je dag, wanneer er vroeger een tijger achter je aanliep nam je ook geen tijd om te herstellen… Stop dus met de race van het moderne leven, haal de moderne Tijger weg, zodat jij kan bijkomen
 • Zorg voor gezonde darmen!!!
  enorm belangrijk in het herstel en preventief ook trouwens
 • Zorg voor voldoende voeding (vitamine en mineralen) in je eten, gezonde darmen helpen daar enorm bij. 
 • Zorg ook voor een stabiele suikerspiegel, ontregelde insuline waarden hebben een grote invloed op jouw systeem en weerbaarheid.
 • Zorg voor uitdaging van je systeem, reset je lichaam regelmatig en laat het wennen aan uitdagingen. Denk aan kou, warmte prikkels, vasten voor minimaal 13 uur af en toe langer, sportprikkels, ademhaling etc
 • Wanneer je klachten hebt ga op zoek naar de oorzaak!!! en laat je daarbij ondersteunen. Soms is het fijn om extra vitaminen te nemen om je te helpen herstellen. Hierbij geldt echter dat dit een persoonlijk plan is. afhankelijk van jouw persoonlijke oorzaak. Wat voor jou buurvrouw werkt, hoeft niet bij jou te werken.

 Voor de mensen die goed opgelet hebben en mij al een tijdje kennen. Er zit heel veel overloop met de BLOEM-methode. Dat komt omdat bij alle klachten die maar niet weg zijn, vermoeidheid, rugklachten en nog veel meer je ALTIJD naar de oorzaak moet kijken. Dus ook bij slecht herstel na een virusinfectie.

En helemaal mooi zou het zijn wanneer we niet wachten tot we ziek zijn, maar gelijk nu al aan de slag gaan met goed voor onszelf zorgen.

Ik doe in ieder geval mijn stinkende best en help jou graag om te kijken wat er voor jou mogelijk is. 

Liefs Marleen

Training Versterk je immuunsysteem

In deze training leer je hoe je je immuunsysteem kunt versterken en hoe je sneller kunt herstellen als je toch ziek bent geworden.

Meer info

holistische leefstijlcoach