Gierst Pap

Gierst pap

Uit de oude doos: Een ontbijt waarmee je zonder dip verder kunt tot aan de lunch. Dat noem ik nu efficiƫnt. Wanneer het dan ook nog lekker is ben ik fan.

Vele van jullie hebben vast al wel gehoord van een ontbijt met havermout, dit keer neem ik je een stapje verder mee uit je comfortzone en gaan we een oud graan afstoffen. Wat dacht je van gierst pap?

Gierst is een zeer voedzaam graan, je kunt het vergelijken met havermout. Gierst is gluten vrij en ideaal om pap mee te maken. Door de volwaardige voedingsstoffen in het graan zorgt het voor een vol gevoel de rest van de ochtend. Een betere start kan je jouw lichaam niet geven.

Hoe dan? Gewoon zo:

  • Neem een handvol met gierstvlokken
  • Een glas water of melk naar keuze
  • Kaneel naar smaak
  • Halve appel in stukjes
  • Paranoten, walnoten, amandelen in stukjes

Kook de gierst 15 minuten in het water/melk gaar. Je kunt de gierst ook een nacht laten wellen en in de ochtend alleen opwarmen (of koud eten).

Voeg kaneel, appel en paranoten toe en eet smakelijk!

Na het maken van zo’n heerlijk en voedzaam ontbijt is het natuurlijk zonde om een koekje bij de koffie te nemen. Wil jij ook leren hoe je een gezond tussendoortje maakt dat lekker is en jouw lichaam voedt? Meld je aan voor de mini video workshop waarin ik je leer om energie balletjes te maken!