fbpx

Ontbijt taart

Ontbijt taart met rabarber of rode bieten

ontbijt taart

Taart eten geeft een gevoel van luxe. Echter wanneer je 3 volwaardige maaltijden eet dan is het taartje bij de koffie eigenlijk overbodig geworden. Dat bracht me op het idee om van je ontbijt of lunch een taart te maken. Je geeft op die manier je eten een feestelijk tintje mee. Daarnaast is het ook nog eens heel makkelijk om mee te nemen.

Rode de bieten – ontbijt taart:

Ingrediënten:

Taart Bodem:

– 40 gram veenbessen

– 80 gram gedroogde vijgen

– 125 ml warm water

– 250 gram Havervlokken

– 50 gram zonnebloempitten

– 5 eetlepels gesmolten kokosolie

– 3 gram agar agar poeder

 

Taart Vulling:

– 500 gram (voorgekookte) rode bieten of rabarber

– ca. 400 gram mango, peren of ander zoet fruit

– rasp van een ½ biologische citroen of sinaasappel

– 6 gram agar agar

– 2-3 eetlepels vloeibare honing (naar smaak)

– veenbessen als garnering

Bereiding ontbijt taart:

Wel de veenbessen en in stukken gesneden vijgen in 125 ml warm water. Pureer na 15 minuten samen met het water. Maal de havervlokken en zonnebloempitten fijn in de keukenmachine of blender. Voeg alle ingrediënten van de bodem samen en mix goed door elkaar. Druk aan in een taartvorm. Zet de bodem in een oven op 150 graden voor ongeveer 45 minuten.

In de tussentijd kook je de rode bieten gaar, giet af en voeg het fruit toe, pureer het geheel en voeg de agar agar toe. Laat het geheel nog 1-2 minuten doorkoken. Voeg de rasp van de citroen en honing toe en proef of het geheel op smaak is. 

Haal de taartbodem uit de oven en stort de vulling op de taart. Garneer met de overgebleven veenbessen en laat de taart 3-4 uur afkoelen in de koelkast. De taart stijft op als hij afgekoeld is.