fbpx

Pepernoten in een gezond jasje

Pepernoten in een gezond jasje

Sint is weer in Nederland en wat ben ik dol op dit feest. Van jongs af aan ben ik ondergedompeld in suprises, gedichten en cadeautjes. Schoentje zetten en natuurlijk pepernoten eten. Ik weet nog goed dat mijn vader altijd zei, teveel snoepen mag niet, maar pepernoten zijn de uitzondering, die mag je zoveel eten als je wilt! Hij kon er namelijk zelf niet vanaf blijven ;-)

Nu ik zelf kinderen heb zet ik deze traditie graag voort. Pakjes avond wordt weer een groot feest, met leuke gedichten en suprises. Nu begint de voorpret echter al  met de pepernoten. Tja, dan zit je wel met een dilemma… gezond eten en pepernoten gaat niet helemaal samen… Gelukkig zijn we creatief en vond ik bij Rineke Dijkinga een super lekker pepernoten recept, waar er naast wat kokosbloesemsuiker ook nog een hele dosis aan gezonde stofjes in de pepernoot zitten. Kijk dat spreekt mij wel aan.

Zaterdag druk aan het werk samen met de kinderen. Deeg maken, pepernoten rollen en ongeduldig wachten terwijl ze in de oven staan. Laten afkoelen en proeven!!!! Daarna voor dochterlief nog pure chocolade smelten en chocolade pepernoten maken, wat een feest!

Ieder zijn eigen bakje met pepernoten en eigenlijk had ik verwacht dat deze allang weer op zouden zijn. Echter is het tegendeel waar. Nu op maandag zitten er nog steeds een aantal pepernoten in de bakjes. Het  mooie is namelijk dat je niet blijft snoepen van deze pepernoten, na een paar heb je genoeg. Zo kan je er langer van genieten en is het geen aanslag op je lichaam. Hoe fijn is dat! Verantwoord snoepen en ook nog eens super lekker. Ik ben om!

Wil jij ook leren hoe je verantwoord kan snoepen en je lichaam kunt voeden? Kom naar de keukentafel workshop op maandag 25 november in Woudenberg of plan er 1 samen met mij bij jou thuis! Stuur me een bericht en ik neem contact met je op.

gezonde pepernoten
gezonde pepernoten