fbpx

Veranderen van leefstijl

veranderen-van-leefstijl

In een uur je leefstijl veranderen, onmogelijk??? Of toch niet?

Veranderen van leefstijl, iets aanpassen in bekende patronen en je eten aanpassen, de meeste mensen beginnen er niet eens aan. Het idee dat je iets anders moet doen, moeite moet doen, zorgt vaak voor veel weerstand. Vooral het lange termijn aspect roept weerstand op, moet ik dat altijd gaan doen. Zoals ik het nu doe kan het toch ook…

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg” Albert Einstein

Het besluit nemen om het anders te doen, wordt vaak zonder echt nadenken genomen. Ik ga hardlopen dat is goed voor mij, je koopt hardloop schoenen en start de eerste training. Echter is de motivatie niet intern gedreven en bij de eerste regenbui blijf je lekker binnen. de volgende keer heb je eigenlijk geen zin en voor je het weet, liggen de mooie schoenen in de kast zonder dat ze gebruikt worden.

Belangrijk is om uit te zoeken wat je echt wilt! Wat is jouw motivatie om iets anders te gaan doen? Neem de tijd om uit te zoeken wie jij wilt zijn, als persoon. Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn en je goed en energiek te voelen? Sta daar eens bij stil! Hoe ziet jouw leven eruit als jij gezond en gelukkig bent. Neem de tijd om dit op te schrijven en uit te zoeken. Ga er rustig voor zitten en denk er goed over na. Hoe zou het zijn als je echt die ideale persoon bent, wat levert het je op?

Heb je het beeld duidelijk? Mooi bedenk dan nu wat de eerste stap is die je vandaag al kan zetten naar jouw ideaal beeld. Wat heb je nodig om dat te bereiken?

Door actie te ondernemen ben je nu letterlijk je leefstijl al aan het veranderen, de eerste stap is gemaakt. Hoe lang had jij nodig? 1 uur of toch de hele avond?

Weet jij wat je wilt en wie jij wilt zijn, maar mis je de praktische uitvoering? Plan een kennismakingsgesprek in dan help ik je graag!