Gewoon, gewoon

Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Dat is waar wij Nederlanders bekend om zijn. Maar wat is nu eigenlijk normaal? Wanneer ben je gemiddeld of gewoon? En is dat slecht om gewoon te zijn of juist heel goed?

Wat is jouw normaal? Is dat net als alle andere mensen of is dit misschien juist heel uniek en precies pas voor jou? Wat als gewoon, gewoon niet zo makkelijk is…

In ons vaak drukke leven krijgen we te maken met vele invloeden. Vaak worden er door de maatschappij al hoge verwachtingen opgelegd. Of leg jij jezelf alle verwachtingen op?

Is het normaal om 2x per week te sporten, je maaltijden allemaal perfect klaar te maken, te werken, je huishouden te doen en leuke dingen met de kinderen. Natuurlijk hoort daar tijd voor je partner en vrienden bij en zo is de week weer vol. Wat nu als dit plaatje niet bij jou past? Wat als dit je vooral veel energie kost en niets oplevert? Hoe vind je dan zelf je eigen weg?

Bij Gewoon, gewoon. Gaan we samen opzoek naar jouw normaal. Waar ben jij naar opzoek in het leven. Hoe kan je ervoor zorgen dat je gewoon het beste uit jezelf haalt en weer in je eigen kracht komt te staan.

Balans in je leven, weer kunnen genieten, stilstaan bij het moment en meebewegen met het leven. Bewegen, voeding, rust, werk, gezin en je sociale leven in balans met elkaar. Jouw unieke balans, dat is toch eigenlijk heel gewoon.

Gewoon gewoon
Gewoon gezond

Gewoon Gezond

Gezond zijn is afwezigheid van ziekte volgens de definitie. Soms wil je net even dat beetje meer. Je fit voelen en energiek de dag door komen. Heel normaal zou je misschien denken. Helaas is dat niet voor iedereen gewoon. Door ziekte, pijn, dreigende burn-out of gewoon een druk leven kan er disbalans ontstaan in je activiteiten balans. Je bent ineens niet meer energiek en mist de puf om nog dingen op te pakken. Hoe krijg je dat gezonde gevoel weer terug.

Door samen te kijken naar je leefstijl: Hoe kan je aan voldoende beweging komen? Hoe is je voedingspatroon? Kortom krijgt je fysieke lichaam wat het nodig heeft. Daarnaast kijken we ook naar het mentale stuk, krijg je voldoende ontspanning en krijg je energie van de dingen die je doet.

Met mijn achtergrond als fysiotherapeut en manueeltherapeut kan ik gericht met je meekijken als gewoon sporten niet meer vanzelfsprekend is. Waar liggen nog de mogelijkheden om wel in beweging te blijven. Daarbij is het vooral belangrijk wat jouw doelen zijn en waar jij gelukkig van wordt. Iedereen heeft zijn eigen balans en daar gaan we naar op zoek.

Ook kan ik je helpen om de juiste voeding samen met jou in kaart te brengen. Zodat je weer energie krijgt van je voeding en gezonder wordt. Door te kiezen voor voeding die niet alleen vult, maar ook je lichaam voedt, krijg je meer energie. Zo kan je gewoon het beste uit jezelf halen.

Gewoon Genieten

Wat zijn de dingen waar jij van kan genieten? Je eten, je naasten, met een kop thee op de bank? Misschien voluit sporten of juist met een ontspanningsoefening. Er zijn vele vormen van geluk en dit is voor iedereen weer anders. Stil staan bij de kleine dingen, helpt om bewust te genieten van de dingen die je doet. Dankbaar zijn, dankbaar voor jezelf, voor je omgeving, voor je eten, je lichaam. Alles omarmen wat er is.

Constant loop je tegen activiteiten, meningen en gebeurtenissen aan in het leven die je beïnvloeden. Hoe ga je daarmee om. Waarom heeft iets op jou grote impact terwijl een ander het zo naast zich neer kan leggen. Je kan niet altijd veranderen wat er op je afkomt, maar vaak wel hoe je ermee omgaat.

Gewoon genieten het klinkt zo makkelijk, maar voor veel mensen is dit niet hun waarheid. Waar komt dat door? Waar loop je vast? Wat kan je veranderen in jezelf of in je omgeving? Wat gaat jou op de lange termijn helpen? Door het stellen van de juiste vragen en oefeningen vaak gericht op ontspannen en accepteren kunnen we gaan ervaren waar jou mogelijkheden zitten om te groeien. Zodat je weer kan genieten van het leven.

“Happiness is not a destination, it is a way of life.”

Gewoon genieten