fbpx

Luister naar je lichaam

Stop en luister naar je lichaam

Samen met 3 oud collega’s kijken we een filmpje over een gestoorde professor die een medicijn wil uitvinden. Na een keiharde gil, gaat er een deur open met daarachter een donkere kamer. We moeten opzoek naar een lichtknopje hoor ik iemand zeggen en ja hoor het licht gaat aan, de noodstop was ingedrukt… Einde spel, dat was nu net niet de bedoeling. Na 1 minuut escape room staan wij weer buiten. Gelukkig mochten we het nogmaals proberen en dit keer starten we met licht in de kamer. Kijk dat is nog eens een vooruitgang! Dat licht bleek echter wel een dingetje, elke keer als we een opdracht goed hadden viel het uit… Dit leverde hilarische beelden op, die erop neer komen dat ik 1 hele dappere oud collega heb en de andere 3 heel dapper op veilige afstand hebben ondersteund, haha. Bedankt lieve collega’s voor 9,5 jaar top samenwerking ik ga jullie missen!

Die noodstop in het spel zou toch ook best handig zijn in je eigen leven. Op het moment dat je echt geen uitweg meer ziet druk je op de noodstop. Gaat het licht aan en kan je rustig bekijken wat er speelt. Met een nieuw perspectief overzie je de situatie en vanuit daar kan je weer verder. Of eigenlijk is het nog mooier als je de noodstop niet nodig hebt, maar al eerder signalen opgepakt hebt die je doen beseffen dat er iets moet gebeuren.

Je lichaam heeft wel een noodstop, dat is de burn-out. Je kan letterlijk niets meer, je kan niet meer opstaan en bent helemaal opgebrand. Iets wat niet goed is voor je lichaam en ook niet aan te raden is om meerdere keren in je leven te ondergaan. Hoe mooi zou het zijn als je kan leren om te luisteren naar je lichaam. Dat je weet wat het tegen je zegt en wat je ermee kan doen.

Nekklachten, hoofdpijn, buikpijn, oververmoeidheid, prikkelbaarheid; allemaal signalen van je lichaam. Wat als fysiotherapie niet helpt, de klachten elke keer terug komen of je telkens op een andere plek klachten krijgt? Wat wil je lichaam jou vertellen? Wat is de boodschap achter de pijn?

Wil je dat weten? Dan zit je bij mij goed. Ik kijk met jou samen naar het totaal plaatje, krijgt je lichaam de goede voeding. Krijgt je lichaam en je geest voldoende rust en ook uitdaging? Zorg jij wel goed voor jezelf? Alles telt mee en alleen als je het complete plaatje bekijkt, kan je weer in balans komen. In balans in je lichaam en kan je gaan luisteren naar het fluisteren van je lichaam!

Luister naar je lichaam! Hoe gaat dit bij jou? Neem contact met mij op en we kijken samen naar de mogelijkheden!

luister-naar-je-lichaam