fbpx

De kracht van kleine stapjes

de-kracht-van-kleine-stapjes

De kracht van kleine stapjes

Om je gezond en fit te voelen heb je een aantal voorwaarden nodig. Beweging, goede voeding, momenten van ontspanning en een uitdaging of doel waar jij positieve energie uit haalt. Vaak zie ik mensen vol gas gaan voor een opdracht, hun onderneming en met passie werken aan hun doel. Het slagen van dit doel hangt ook af of je goed voor jezelf zorgt. Goed voor jezelf zorgen geeft de energie om ook lang vol te houden. Een ‘korte’ meditatie of wat beweging tussendoor geeft meer energie en zorgt dat je daadwerkelijk meer bereikt in je dag.

Functioneel en leuk. Zelf heb ik besloten dat mijn conditie nog wel een extra stapje in de goede richting gezet kan worden. Ik doe mijn meditatie momenten vrij trouw, fiets en wandel regelmatig. Zorg meestal, zo’n 80 procent, voor goede voeding, kortom best goed bezig. Mijn uitdaging zit in het sporten. Echt even iets intensiever bezig zijn. Vorige week was ik het zat, na een werkdag stilzitten, had ik beweging nodig. Mijn lichaam schreeuwde geef me meer aandacht!!! Dat was het moment dat ik besloot om te gaan hardlopen. Mijn wandelingen iets intensiveren. Maandag avond gelijk gaan doen en mezelf het doel gesteld om dit 2x per week vol te gaan houden. Donderdagochtend stond ook op de planning, maar door zieke dochter bijna niet geslapen… toen de wekker ging toch maar besloten om door te slapen. In de avond toch de sportschoenen aan en weer een rondje met interval hardgelopen. Trots op mezelf dat ik mijn voorgenomen doel niet gelijk weer aan de kant had geschoven.

Inmiddels is het weer maandag, mijn wekker ging weer om 6 uur en tevreden heb ik mijn rondje gelopen in de miezer regen die er vanochtend was. Nu heb ik mijn werkdag met bijna alleen maar zittend werk. Toch kan ik het beter aan. Zal vast komen door de beweging van vanochtend en mijn mindset om goed voor mezelf te zorgen. Inmiddels is het al in de middag, ik merk dat dit mijn zwakke moment is. Heb net besloten om nog 3 zonnegroeten te doen, even me lichaam stretchen en opwarmen. Heerlijk nu kan ik deel 2 van de middag ook weer aan!

Tja een heel verhaal, maar waar het om gaat is waar vind jij de tijd om goed voor jezelf te zorgen? Misschien kan je een uurtje minder tv of social media kijken? Een uurtje eerder opstaan of een rustmoment inplannen in je drukke dag? Wat voor jou ook werkt, kijk wat je nodig hebt, maak een afspraak met jezelf en start met de eerste stap. Onderschat nooit de kracht van kleine stapjes. Begin, maak van iets kleins een gewoonte en voor je het weet heb je er een nieuwe gewoonte bij. Iets gezonder dan de eerdere gewoonte en ben je klaar om weer een kleine stap te zetten.

Begin bij het begin!