fbpx

Wat als gezond eten niet werkt?

Wat als gezond eten niet werkt?

Regelmatig komen mensen bij me die al goed gezond eten. Ze eten regelmatig groentes, snoepen niet overmatig en soms laten ze al melk of tarwe staan omdat ze zich daar beter bij voelen. Toch zitten ze nog niet goed in hun vel. Blijven de darmen onrustig, blijven klachten in gewrichten of spieren opspelen of is hoofdpijn een vervelende factor die niet weg gaat.

Wat we dan doen is kijken naar de oorzaak, wat is de trigger van de klachten of zijn er tekorten in mineralen of vitamines. Door (tijdelijk) een voedingsmiddel niet meer te eten of extra vitamines of mineralen te eten krijg je weer een nieuwe balans. Het lichaam kan herstellen en weer optimaal gaan functioneren. Dit heeft vaak invloed op meerdere systemen in het lichaam. Zo kunnen darmklachten in verband staan met hoofdpijn bijvoorbeeld. 

Het is dan ook genieten wanneer het lukt om de trigger of het tekort op te sporen en de juiste impuls te geven, zodat iemands lichaam weer goed functioneert en hersteld. #mooiwerk

Wil jij weten wat voeding voor jou kan betekenen? Meldt je aan voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan kijken we samen wat voor jou de juiste stap is.

gezond eten