fbpx

Drie kleuren taart

Drie kleuren taart!

Een oude blog die ik schreef voor @jouwtoren deel ik graag met jullie. Het recept is nog altijd 1 van mijn favorieten! Regelmatig zit er een lading in de vriezer. Wil jij even iets anders dan pepernoten en hou je van kokos, pinda en chocolade? Lees dan vooral verder!!!

Beloofd is beloofd! Het recept van de 3 kleuren taart heb ik eindelijk uitgewerkt en op de site gezet. Tot grote vreugde van mijn man, want ik moest hem opnieuw maken zodat ik weer wist hoe het moest. Hij zei, dus jij gaat een taart maken, zodat je het recept kan opschrijven? Ja dus, ik ben nogal een doener en heb geen gevoel voor hoeveelheden. Dus doen, wegen en meten en we komen een heel eind.

Een recept maken is dan ook niet echt mijn ding, neem de hoeveelheden vooral met een korreltje zout. Is het iets te korrelig voeg wat vet of dadels toe. Is het te vochtig doe er wat kokosrasp bij. Niet helemaal je smaak? Pas het aan door wat extra te zoeten of kruiden toe te voegen. Mijn baksels zijn nooit precies hetzelfde. Vaak weet ik niet meer wat ik die keer daarvoor ook alweer had gedaan. Een recept volgen is al helemaal niet mijn ding. Meestal heb ik niet alles in huis of gebruiken ze bijvoorbeeld koemelk en dat vind mijn lichaam niet zo fijn. Echter om het recept als basis te gebruiken voor ideeën vind ik top. Soms heb je de inspiratie gewoon even nodig.

Nu ben ik natuurlijk erg benieuwd naar jouw variatie op deze 3 kleuren taart, dus heb je hem gemaakt laat even weten wat jouw tips en aanvullingen zijn!

recept-taart

Ingrediënten

Bodem

 • 100 gram kokosrasp
 • 50 gram gesmolten kokosvet
 • Halve theelepel vanillepoeder

Voor de tussenlaag

 • 25 dadels 10 minuten geweekt in warm water
 • 40 gram kokosvet
 • 100 gram pindakaas (100% pinda verkrijgbaar in een natuurwinkel)
 • Snuf keltisch zeezout

Toplaag

 • 10 gram kokosvet
 • 80 gram 99% pure chocoladereep (ik gebruikte van vivani)
 • Zoetstof naar smaak; honing, rijst stroop, kokosbloesemsuiker. Ik gebruikte 1 theelepel honing.

Benodigdheden:

 • Een kom om in te mengen
 • Cakeblik met bakpapier
 • Staafmixer of keukenmachine
 • Vriezer of koelkast

Bereiding:

Start met de dadels in warm water te zetten zodat ze kunnen weken.

Ga aan de slag met de bodem, smelt het kokosvet en mix alles door elkaar. Je hebt nu een kruimelig deeg. Schep dit in het cakeblik en druk goed aan. Plaats in de diepvries om stevig te worden.

Maak de tussenlaag, giet de dadels af en pureer deze samen met de andere ingrediënten tot een gladde massa. Proef of het mengsel goed op smaak is, voeg eventueel nog iets toe. Haal je cakeblik uit de vriezer en verdeel de 2de laag over de bodem. Zet het cakeblik weer in de vriezer.

De toplaag maak je door de chocolade met het kokosvet au-bainmarie te verwarmen, voeg je zoetstof toe en proef of het goed op smaak is. Giet het gesmolten chocolade mengsel over de 2 andere lagen in het cakeblik en zet opnieuw in de vriezer. Zorg dat hij goed recht staat om een scheve chocolade laag te voorkomen.

Na 15 minuten in de vriezer kan je hem eruit halen en in stukken snijden. Bewaar in koelkast of vriezer al denk ik dat hij daar niet lang zal liggen. Mocht je voldoende gemaakt hebben dan is het prima houdbaar in de vriezer. Ideaal om elke keer een klein beetje uit te halen wanneer gewenst.