fbpx

BLOEM-dag

De BLOEM-dag

De dag speciaal voor mensen met chronische klachten die zich niet als slachtoffer willen opstellen. Voor die mensen die zelf een kickstart willen maken naar een waardevol en energiek leven, vanuit ontspanning en verdieping.

Vrijdag 18 juni 2021

Meld je voor 3 juni aan en ontvang een leuke korting!

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je geleefd wordt door jouw chronische klachten?

Wat je ook doet je wordt gehinderd door klachten zoals fibromyalgie, rugklachten, nekklachten of iets anders wat niet weg wil gaan. Je moet ermee leren omgaan is tegen je verteld, maar hoe dan?

Of je bent eigenlijk al best goed op weg, jouw leven krijgt steeds meer vorm, ondanks de chronische klachten ben je steeds beter in balans. Echter ben je er nog niet helemaal. Je loopt nog regelmatig tegen een obstakel op, je merkt dat je terugvalt in oude patronen. Regelmatig niet kan genieten van het leven, dat jij jouw ontspanning en rust telkens opnieuw kwijt bent.

Of je bent heel druk, werk, gezin en andere activiteiten slurpen jou leeg. Vermoeidheid en pijnklachten vertellen je dat je eigenlijk over je grenzen gaat… Je voelt dat je daar wat aan moet doen, op deze manier doorgaan is geen optie. Je weet alleen nog niet goed waar je kan omschakelen.

Je hebt je erbij neergelegd dat jouw klachten misschien wel nooit meer helemaal weg zullen gaan. Je focus ligt nu op het krijgen van een waardevol leven. Een leven 2.0 waarin je volledig kunt genieten van jouw omgeving, je werk, je gezin. 

Een leven waarin jij je weer gewaardeerd voelt, liefde voelt voor jezelf en de omgeving en weer de energie hebt om dingen te ondernemen.

BLOEM-methode

Of misschien heb je dat leven al vrij goed op orde, maar wil je daar nog een stap bovenop leggen, weer een verdieping verder gaan. Tijd en energie in jezelf stoppen, om opgeladen en met vernieuwde energie weer je weg te vervolgen.

BLOEM-dag

Laat ik me even voorstellen ;-) Ik ben Marleen en ik begeleid al ruim 14 jaar lang mensen, eerst als fysio en manueel therapeut en nu coach ik mensen vanuit mijn eigen onderneming Gewoon, gewoon.

Al vrij snel in mijn carrière als manueel therapeut begon ik me te interesseren voor de mensen met chronische klachten. Wanneer een simpel advies en een paar oefeningen geen effect hebben, de klachten niet over gaan. Dan pas wordt het echt leuk, als begeleider dan.

Ieder mens zit uniek in elkaar en er zijn vele factoren die bepalen waarom bij jou de klachten blijven bestaan. Dat is een puzzel die ik graag oplos.

Ik kwam erachter dat ik met alleen fysiotherapie mensen met chronische klachten onvoldoende kon helpen. Zo ging ik me verdiepen in ontspanning en ademhaling. Verdieping in gezond eten leidde zelfs tot een opleiding tot orthomoleculair therapeut. Echter is ook voeding en suppletie niet in zijn eentje de oplossing.

Wil je mijn idee weten?

Er borrelt iets in jou, jouw lichaam vraagt om jouw aandacht. Iets werkt niet in jouw leven, iets past niet. Gedachten, stress, eetpatroon, beweging en ontspanning ergens loopt het spaak, aan jou de taak om uit te zoeken wat… J

ij dus, niet een therapeut, maar jij…

Hoe? Door te zorgen dat je jezelf de juiste vragen gaat stellen. Dat hoef je echter niet alleen te doen.

Juist omdat je dit niet alleen wilt doen heb ik de BLOEM-dag ontwikkeld. De BLOEM-dag is speciaal voor mensen die last hebben van chronische klachten, maar zich niet al slachtoffer willen opstellen. Die een waardevol leven willen creëren en daar zelf verantwoordelijkheid voor willen nemen.

Deze dag faciliteert jouw kickstart naar een waardevol leven. Je krijgt inzichten en maakt samen met de groep een plan om zelf thuis te gaan integreren. Om een kader te hebben zal in de dag de elementen van de B.L.O.E.M.-methode terugkomen. Deze elementen zijn:

Beweging die bij je past

Liefde voor jezelf

Ontspanning en rust

Eten dat voedt

Mindset die werkt.

chronische klachten

Doordat de dag zeer interactief wordt ingestoken, zal afhankelijk van de groep meer aandacht zijn voor de elementen die op dat moment de meeste aandacht verdienen. Echter zijn alle elementen samen van belang om daadwerkelijk op de lange termijn verschil te maken in jouw leven.

De belangrijkste start is misschien wel rust en ontspanning vinden in jezelf, liefde voor jezelf en acceptatie naar de klachten. Het gevecht kunnen loslaten en weer voluit gaan leven.

We doen gezamenlijk ontspanningsoefeningen / meditatie, we gaan de diepte in op jouw persoonlijk vraag omtrent jouw uitdaging en obstakel.

Door gezamenlijk onze vragen te delen en te bespreken, helpen we elkaar en kan jij met een mooi plan weer naar huis. Natuurlijk ben ik erbij om mijn inzichten te delen en zal ik begeleiden / coachen waar dat verdieping en/of aanvulling geeft.

De BLOEM-dag staat dus voor ontspanning, oprechte zorg voor jezelf, verdieping en genieten samen met een groep gelijkgestemde mensen.

De BLOEM-dag is op vrijdag 18 juni 2021

In de prachtige tunnelkas van zorgkwekerij de Harcohof te Hoevelaken. De plek waar de vogels zo mooi zingen, onder de druivenplanten en tussen het groen.

We hebben de hele dag de tunnelkas tot onze beschikking, we mogen gebruik maken van de buitenruimte, snoepen van hetgeen er groeit en er wordt een heerlijke vegetarische lunch geserveerd.

We starten de dag om 9.30 met verse kruidenthee uit eigen tuin. De telefoons gaan uit en we stappen in onze eigen bubble.

Na een rustig welkom, gaan we aan de slag met verschillende oefeningen om dichter bij onszelf te komen, rust en ontspanning te vinden ondanks de klachten die je ervaart.

Er is ruimte om je eigen vragen te stellen en jouw persoonlijk plan op te stellen.

We genieten van oefeningen samen, gericht op:

 • luisteren naar jouw lichaam, 
 • liefde voor jezelf, 
 • acceptatie van klachten en 
 • vinden van ontspanning en je hebt eigen tijd om dingen te verwerken of simpelweg te genieten van de omgeving.

We sluiten de dag rond 16 uur gezamenlijk af waarna je weer naar huis kan en de ontspanning kan meenemen in jouw weekend.

BLOEM-dag
BLOEM-dag
BLOEM-dag
BLOEM-dag
BLOEM-dag

Kan jij wel een dag ontspanning, verdieping en rust gebruiken? 

Even helemaal geen dingen die moeten, maar vooral tot jezelf komen?

Geen verplichtingen, maar de verdieping ingaan, waarde creëren en gewoon een dag genieten van wat er op je pad komt.

Of je nu helemaal aan het begin staat van jouw proces van omgaan met je klachten, of alleen wilt kijken waar je nog wat kan bijsturen. Je bent van harte welkom.

Er is slechts ruimte voor 8 personen, zorg dus dat je jouw plekje op tijd reserveert.

Door de kleine groep kan ik waarborgen dat iedereen voldoende aandacht en verdieping krijgt. Zo kunnen we gezamenlijk vanuit ontspanning groeien.

De vroege vogels die voor 3 juni hun deelname bevestigen voor de BLOEM-dag van 18 juni krijgen korting, voor slechts 120 euro

Aanmelding na 3 juni voor de BLOEM-dag zijn nog steeds van harte welkom de kosten zijn dan 150 euro. 

Dit is inclusief de vegetarische lunch, thee, koffie en versnaperingen. De oefeningen, persoonlijke verdieping en mijn volle aandacht.

Nog even dit: 

Jij bent de enige die jouw leven kan veranderen…

Geen oplossingen zoeken buiten jezelf.

En ja, kritisch naar jezelf kijken vergt moed…

… je kunt niet blijven weglopen voor je huidige problemen….

Haal jezelf niet onnodig naar beneden en ondermijn je eigenwaarde niet door onnodig negatief naar jezelf te blijven kijken.

Jij bent namelijk een prachtig persoon! 

Jij bent het waard om goed voor te zorgen. Jij verdient het niet om rond te lopen met pijnklachten, altijd maar moe te zijn en niet te kunnen genieten van het leven. Jij bent Mooi!!!

Kies voor jezelf, want alleen als jij kiest om van jezelf te houden en goed voor jezelf te zorgen, alleen dan kan jij jouw waardevolle energieke leven creëren. 

Dus hoe moeilijk het soms ook is kies voor jezelf!!! Jij verdient het om de zon te voelen stralen in jouw leven!

Op de BLOEM-dag gaan we intensief aan de slag met ontspanning, liefde voor jezelf, acceptatie van jouw klachten en hetgeen op dat moment zich aandient. Zodat jij ook echt inzicht krijgt in wat voor JOU werkt! Niet alleen NU maar ook in de TOEKOMST.

“De waardevolste dag van je leven is de dag waarop jij besluit dat je zelf verantwoordelijk bent voor de kwaliteit van jouw leven.”

Tijdens de dag staat openheid en vriendelijkheid naar elkaar centraal. Ik tolereer geen neerbuigende houding. We zijn samen om samen te groeien en elkaar te ondersteunen. Op deze manier zorgen we samen voor een veilige groep waarin we uitdagingen bespreekbaar kunnen maken.

 

We gaan vooral kijken naar wat jezelf kan doen om jouw situatie te verbeteren. We stappen uit de slachtofferrol en gaan kijken naar jouw eigen invloed. Zodat je met een plan weer naar huis gaat. Stappen die je kan zetten, waar jezelf invloed op hebt en waardoor je ook echt vooruitgang kan gaan boeken.

 

De BLOEM-dag is jouw eerste dag naar jouw leven 2.0, de start naar een waardevol leven. Een leven waarin jij met positieve energie kan genieten van wat er op jouw pad komt.

De BLOEM-dag is niet voor:

 • mensen die lui achterover willen zitten en met een toverstokje hun klachten weg  willen toveren
 • mensen die denken dat een fijn leven voor hen niet is weggelegd
 • mensen die hun eigen welzijn het liefst in handen leggen van anderen
 • mensen die alleen maar mopperen over wat ze NIET hebben

Herken jij jezelf NIET in bovenstaande en wil jij WEL:

 • Jezelf een dag op de eerste plaats zetten
 • Kritisch kijken naar wat er is en wat mogelijk anders kan
 • Ruimte maken voor liefde voor jezelf, acceptatie voor wat er is en van daaruit groeien
 • Ontspanning en rust vinden, van waaruit jij een waardevol leven 2.0 kan gaan bouwen.

Veel gestelde vragen: 

Waar is het precies en kan ik daar parkeren?

Je vindt de Harcohof op de Hogebrinkerweg 50 in Hoevelaken. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

De Harcohof is een zorgkwekerij, waar gewerkt wordt met aandacht voor mens, dier en natuur. Op vrijdagen zijn er geen zorgmedewerkers aanwezig, waardoor wij vrij beschikking hebben over het terrein. 

Ik heb last van intolerantie of allergiën kan daar rekening mee worden gehouden?

Ja, geef aan mij door waar je niet goed tegen kan en ik regel dat er voor jou ook lekkers op tafel komt te staan.

Ik heb nog helemaal niets gedaan met omgaan met mijn chronische klachten, kan ik dan wel meedoen?

Ja, het mooie van de BLOEM-dag is dat iedereen op zijn eigen niveau kan instromen. We gaan aan de slag met hetgeen jou nu blokkeert. Zodat jij ook na de BLOEM-dag verder kan met jouw persoonlijke stappen. Het maakt dus niet uit waar je staat.

Ik heb al eerder een BLOEM-traject of ergens anders een traject voor chronische klachten gevolgd is deze dag dan nog interessant voor mij?

Ja, wanneer jij voelt dat een verdieping, een bijsturing of gewoon een dag helemaal voor jou zelf van waarde is, dan is deze dag ook uitermate geschikt voor jou. Juist doordat iedereen zijn eigen obstakel of vraag centraal kan zetten, doorloop jij jouw eigen proces en maak jij weer een plan hoe je vanaf hier verder kan.

BLOEM-methode

Wil jij nu ECHT goed voor jezelf gaan zorgen? Klinkt een BLOEM-dag ontspanning en rust, met persoonlijke verdieping naar een waardevol leven jou als muziek in de oren?

Wacht dan niet langer en meld je aan dan gaan we er samen een prachtige dag van maken!

Liefs,

Marleen

Marleen de Kok