fbpx

Zomer salade

Zomer salade

Meer energie is voor mij synoniem met minder gluten in mijn eten. Zo min mogelijk brood en dit vervangen met groente. Het liefst een salade of een soep en soms ook pannenkoeken van een glutenvrij meel. Aangezien het zomer is en lekker warm. Staat bij mij de zomer salade nu op een hoge plek in de rangorde voor lunch. Salades in allerlei soorten, het liefst elke dag anders, om de variatie er goed in te houden.

Salade saai, wel nee, je hebt zoveel meer variatie dan kaas op je brood ;-) Ik zal je meenemen in mijn lunch van afgelopen week.

Door de zomervakantie zijn de kinderen niet naar school, dus die mogen heerlijk spelen bij oma en omi (mijn oma van 90 jaar oud). Je kunt je voorstellen dat dit een paradijsje is voor de kids. Ze worden verwend, krijgen veel aandacht en met het mooie weer spetteren ze lekker rond in het water. Zelf had ik ook wel zin om het heerlijke terrein van mijn ouders als basis te gebruiken. Mijn laptop mee en mijn werkplek was snel ingericht.

De lunch was daardoor super gezellig, mijn moeder had heerlijke zadencrackers gemaakt en zelf had ik een salade meegenomen. Kortom een top combi om een portie aan energie op te eten. Vaak krijg ik te horen, op een salade kan je toch niet leven! Zelf merk ik echter dat ik na een broodje 2 uur later alweer trek heb, terwijl ik met een goede salade zo 4 uur zonder eten kan. In brood zitten namelijk veel snelle koolhydraten, die geven tijdelijk een vol gevoel. Echter heeft je lichaam ze snel verteerd en heb je daarna snel weer honger. Een salade met groentes heeft ook koolhydraten, maar deze zijn veel ingewikkelder van structuur. Hierdoor is je lichaam langer bezig met de vertering en komen de koolhydraten veel geleidelijker in je bloedbaan terecht. Hierdoor kan je er dus langer op teren.

Voor degene die wat inspiratie kan gebruiken hier is mijn salade:

Ingrediƫnten voor 2-3 personen:

  • Komkommer
  • Paprika
  • Courgette
  • Het blad van de Oost-Indische Kers en ook een paar bloemen (rucola kan ook)
  • Bieslook
  • Walnootolie
  • Keltisch zeezout

Bereiden:

Snij alle groentes klein, verdeel de groentes over borden of bakjes. Indien je alleen voor jezelf een salade nodig hebt snij dan niet de volledige groente, maar een deel. Bestrooi met het blad en de bieslook. Strooi er een snuf zout overheen en besprenkel met walnootolie. Serveer met een bloem bovenop en een zadencracker erbij.

Tip: maak de salade een avond van tevoren en bewaar in de koelkast, volgende dag heb je dan een snelle lunch.

zomer-salade