fbpx

Zoetekauw

Zoetekauw

Van een extreme zoetekauw, naar nog steeds een zoetekauw, maar dan anders ;-) Het liefst at ik vroeger 3 toetjes, altijd wat lekkers bij de thee en ’s avonds was de avond niet af zonder een koekje. Heerlijk natuurlijk, maar helaas werkte het niet goed voor mijn energie niveau. Ik had vaak last van suikerdips, stond dan trillend voor de koffieautomaat en dronk snel chocolade melk om dit te compenseren. Ontbijtkoek zat altijd in de tas, als gezond tussendoortje.

Toen ik me in voeding ging verdiepen bleek tot mijn grote verbazing, dat die ontbijtkoek helemaal niet gezond is. Hetzelfde met vele tussendoortjes en toetjes na het eten, overal zaten ladingen suiker in en ik was best geschokt. Ongemerkt was ik verslaafd aan suiker. Nu ben ik behoorlijk eigenwijs ingesteld en kan er niet goed tegen als iemand anders dingen voor mij beslist. Het feit dat de voedselindustrie mij zo had beïnvloed raakte een snaar. Suiker werd compleet verbannen uit mijn eten. De eerste 2 weken waren best pittig, maar daarna miste ik de suiker steeds minder. Na een maand was ik gewend aan mijn minder zoete eten en inmiddels jaren verder heb ik last van mijn maag als ik een suikerrijke koek eet…

Toch ben ik nog steeds een zoetekauw, dat is nooit weg gegaan. Je kan me dolgelukkig maken met een ijsje, brownie of speculaas. Alleen dan wel het liefst zonder geraffineerde suiker en gezoet met dadels, abrikozen of banaan. Deze smaken zijn nu zoet genoeg. Mijn drang naar zoet kan ik nu stillen met fruit, gedroogd fruit of een klein stukje hele pure chocolade. Mijn smaak is verandert, de suikerdips zijn weg en ik ben veel energieker.

Als bonus ben ik in totaal 10 kilo afgevallen, zonder dat ik daar moeite voor hoef te doen. Nu ben ik al jaren stabiel in mijn gewicht. De leefstijl die ik nu hanteer past bij mijn nieuwe gewicht en eigenlijk geniet ik nu meer van mijn eten dan voorheen. Ik vind de pure smaken van de producten zoveel lekkerder!

Wil jij ook leren genieten van de pure smaken, leren hoe je gezond en voedzaam eten kan bereiden dat vooral ook heel lekker is. Begrijp jij dat voeding een belangrijke oplossing is voor jou? Neem dan contact met mij op en we kijken samen naar de juiste stap voor jou!

Wil je deelnemen aan een keukentafel workshop, dat kan ook!