fbpx

Zelf ijs maken

Zelf ijs maken

In de zomer kan ik intens genieten van een heerlijk bakje met ijs! Zo ook vandaag, een ijswinkel met daarin een hele reeks aan keus, de tijd nemen om de lekkerste smaak uit te kiezen. Vervolgens een bankje zoeken en daar de tijd nemen om echt te genieten van de heerlijke smaken van het ijsje. Het zonnetje op mijn huid en genieten.

Thuis probeer ik een voedingspatroon te hebben die mijn lichaam de voedingsstoffen geeft die het nodig heeft. Wanneer ik dan een keer een dagje uit ben dan kan ik ook de keus nemen lekker te zondigen. Mijn leven totaal laten beïnvloeden door mijn eetgewoontes daar pas ik voor. Opzoek naar de juiste balans waar je ook bent, dat is de uitdaging.

Dat een ijsje niet gezond is dat week denk ik iedereen wel. Bomvol met suikers, zoetstoffen en vaak ook nog kleurstoffen en smaakversterkers. Niet echt mijn idee van een voedzame snack ;-). Prima voor een keer een dagje uit of op vakantie. Maar niet wekelijks en een bak ijs komt bij mij thuis niet in de vriezer.

Nu ben ik wel dol op ijs en kan daar intens van genieten. Dus de noodzaak op een alternatief te zoeken is zeker aanwezig. Gelukkig blijkt dit alternatief, extreem lekker, gemakkelijk te maken en ook nog eens gezond! Zelf je ijs maken blijft dan nog over.

IJs van bevroren fruit!!! Echt ideaal en je kan eindeloos variëren. Ja in fruit zitten ook veel suikers, echter maken de vezels in het fruit veel goed. Zo voeden de stoffen in een banaan een goede bacteriestam in je darmen, het lijkt erop dat hoge concentraties van deze bacterie in staat is om obesitas te voorkomen en te behandelen. Eet je echter veel vetten daar kan deze bacterie niet tegen. Kortom een banaan is lekker zoet en heeft daarnaast ook een aantal mooie voordelen. Het stofje (fructo-oligosacchariden) zit ook in witlof, aardpeer, ui, prei, artisjok, asperge en yacón. Ga dus niet kilo’s bananen eten, zorg voor gevarieerde voeding.

Ik zal je de basis uitleggen voor het zelf ijs maken, dan kan je daarna lekker zelf verder experimenteren. Snij een banaan in plakjes en stop ze in de vriezer voor ongeveer 3-4 uur, vries ook een handje frambozen in. Voordat je gaat eten pak je het bevroren fruit. Stop het in een bak en pureer het geheel tot een romige massa. Stop terug in de vriezer en geniet van je maaltijd. Op het moment van toetje haal je het ijs uit de vriezer, even goed roeren en eet smakelijk!!!

De eerste keer dat ik dit ijs at stond ik echt versteld van de rijke smaak! Heel eerlijk vind ik dit ijs zelfs lekkerder dan de gekochte variant met de hele lading suiker. Laat je dus niet afschrikken, trek de stoute schoenen aan en probeer eens iets anders. Gewoon gezond genieten!!!!

Zelf-ijs-maken