fbpx

Tips voor Nekpijn

Nekpijn, avocado en broccoli

Bijna iedereen heeft wel eens last van zijn nek of rug. Ik ook, vooral als ik een dag veel heb gezeten. Stilzitten daar ben ik niet voor gemaakt. Best lastig aangezien het grootste deel van mijn werkende leventje vrij passief is. Die hersens worden wel aan het werk gezet, maar de spieren, toch iets minder… Daarom deel ik met jou mijn tips om hier mee om te gaan.

Af en toe een beetje last van je spieren is natuurlijk helemaal niet erg. Echter wanneer het elke keer terug komt wordt dit een heel ander verhaal. Helaas hoor ik veel te vaak dat mensen af en aan naar de fysiotherapeut gaan om hun nek los te laten maken. Wanneer klachten elke keer terugkomen is het verstandig om verder te kijken. Waar ligt de oorzaak?

Vaak heeft het te maken met leefstijl, weinig bewegen en onvoldoende volwaardige voeding zorgen voor een lichaam wat minder belastbaar is. Je bouwt gemakkelijk spanning op in je spieren. Alleen losmaken van die spieren is dan niet voldoende. Breder kijken is dan een noodzaak geworden. Hier mijn tips voor nekpijn:

Tip 1: Zorg voor voldoende beweging tussendoor in je werkdag. De beste houding is elke volgende houding ;-)

Tip 2: Beweeg minimaal 1 uur per dag matig intensief tot intensief, specifieke oefeningen voor de nek en romp zorgen dat je makkelijker kan blijven zitten. Daarnaast is het goed om je hart en longen ook aan het trainen te zetten, bijvoorbeeld door een stuk hardlopen, een fikse wandeling, fietstocht of de tuin omspitten.

Tip 3: Drink voldoende water of kruidenthee!

Tip 4: Eet magnesium rijke voeding. Magnesium helpt bij het ontspannen van je spieren, daarnaast wordt het in meer dan 300 processen in je lichaam gebruikt. Heb je last van stress op je werk? Slaap je slecht? Ook dan kan wat extra magnesium geen kwaad.
Magnesium zit onder andere in spinazie, boerenkool, noten, avocado’s, bananen, broccoli, zeewier, linzen, kikkererwten en havermout.

Tip 5: Neem de tijd voor een meditatie. Bewust afstand nemen van je werk, geeft rust en vaak ook meer helderheid.

Tip 6: Zorg voor voldoende slaap

Doe je voordeel met deze tips voor nekpijn.

Een gezond leven hangt af van vele factoren, bovenstaande zijn zeker niet de enige. Balans tussen dit alles zorgt voor minder fysieke en mentale klachten. Door mijn kennis vanuit de fysiotherapie en de orthomoleculaire therapie kan ik het totaalplaatje maken. Ik kan jou weer de regie terug geven over je eigen lichaam. Zo hoef je niet het wiel zelf uit te vinden en kijk ik mee naar wat werkt in jouw leven. Advies op maat! Meld je aan en we gaan samen aan de slag naar gewoon, gezond genieten!

tips-voor-nekpijn