fbpx

Tips gezond genieten​

Mijn tips voor gewoon gezond genieten

Ben jij uit balans, heb je pijn in je lichaam of weinig energie en weet je niet waar je de puf vandaan moet halen om alles te regelen. Je rent van werk, naar je gezin, je huishouden en als je geluk hebt kan je ook nog even sporten. Tijd voor jezelf is er niet en een gezonde maaltijd moet uit je tenen komen. Te vaak kies je voor de snelle bekende maaltijd, die nog enigszins gezond is. Echter mis je de inspiratie en energie om echt te kunnen genieten.

Kortom je balans tussen inspanning en ontspanning is zoek. Je eet ongezond of niet optimaal. Je hebt weinig energie en/of allerlei klachten als nekpijn, rugpijn en hoofdpijn die maar niet overgaan. Je bent de weg kwijt en weet niet hoe je het beste verder kan gaan.

Je bent niet de enige en ik kan je helpen. Daarom deel ik deze 3 gouden tips voor gewoon gezond genieten. Uit ervaring weet ik dat ze zeer waardevol zijn. Doe er je voordeel mee! Lees ze rustig door en bedenk eens goed wat deze tips voor jou betekenen.

Tip 1:

Kijk eens kritisch naar je dag, wat voor activiteiten staan er in. Deel de activiteiten eens op in 2 categorieën. De 1ste staat voor activiteiten die je energie kosten / waar je moe van wordt. De 2de staat voor activiteiten die je energie geven / waar je energie van krijgt.

Mijn tip is; zorg dat je meer dingen doet die je positieve energie geven. Zodat je niet aan het einde van de dag leeggezogen bent door alle energie slurpende activiteiten. Zorg voor balans in je dag. Zorg voor positiviteit.

Tip 2:

Neem je rustmomenten!

Iedereen heeft behoefte aan momenten van rust. Dus naast alle activiteiten die in je agenda staan kijk ook eens naar je rustmomenten. Drink je de thee al werkende of ga je er echt voor zitten. Even een moment op de dag nergens mee bezig zijn. In het moment zijn. Fitness voor je hersenen noem ik het ook wel. Want hoe makkelijk het ook klinkt, even helemaal niets doen is verdraaid lastig. Rust betekend geen telefoon, tv of tablet echt helemaal niets. Gun jezelf dat momentje van rust, even niets denken en moeten. Je zult zien dat je daarna weer met vernieuwde energie verder kan.

Tip 3:

Helaas eten we gemiddeld genomen steeds ongezonder. Vele producten die we eten zijn bewerkt en hebben steeds minder voedingswaarde. Ze vullen onze magen nog wel, maar voeden ons lichaam niet. Het gevolg is dat ons lichaam snakt naar voedingsstoffen en niet optimaal kan functioneren. We worden moe, krijgen lichamelijke klachten en worden op den duur chronisch ziek.

Mijn tip is eet voeding die je voedt. Zorg dat er vitaminen en mineralen in je voeding zitten en zo weinig mogelijke loze producten. Kies voor onbewerkte voeding zoals groente en fruit. Maak zelf je eigen eten en kies voor producten die je overgrootmoeder ook herkend zou hebben ;-). Zorg goed voor jezelf en regel dat je eten lekker smaakt! Zorg voor veel variatie, zo gaat het eten niet vervelen en krijgt je lichaam veel verschillende soorten voedingsstoffen binnen.

Gewoon gezond genieten het klinkt zo makkelijk. Zie jij echter door de bomen het bos niet meer? Laat mij je dan helpen. Samen gaan wij zorgen dat jij in je eigen kracht komt te staan. Met nieuwe energie en handvatten om jouw leven lekker en gezond in balans te krijgen. Neem contact met mij op voor een gratis telefonisch consult.

tips-gewoon-gezond-genieten