fbpx

Salade voor lunch

salade-voor-lunch

Salade voor lunch

Daar zit ik dan tijd voor lunch, ik heb een half uur dat zou toch ruim genoeg moeten zijn. Uit mijn tas vis ik een bak met salade. Gisteren al klaargemaakt met de restjes van het avondeten. Ik weet dat dit me goed gaat smaken. Rustig begin ik te eten. Kauw elke hap goed, met de rauwkost heb je ook geen keus ;-) en geniet. 30 minuten later is mijn bak net leeg en mijn pauze al weer voorbij… Een salade eten is wel even wat anders dat een paar boterhammen, gelukkig voedt het mijn lichaam en kan ik er optimaal van genieten.

Regelmatig krijg ik de opmerking, “van een salade kan je toch niet leven.” Steevast is mijn antwoord dan heb je nog geen goede salade gegeten. Het mooie namelijk van zo’n bak met groentes is dat je er alles in kwijt kan. Je kan eindeloos variëren en uiteindelijk geeft dat veel meer voldoening!

Wat stop je er dan in??? Die vraag is wat moelijker te beantwoorden, vooral omdat de keus zo groot is. Van restjes van het avondeten tot een salade die je speciaal maakt voor de lunch het kan allemaal. Één ding is wel duidelijk, niet alleen sla met een beetje komkommer en tomaat, maar juist een klein beetje sla (of helemaal niet) en heel veel in stukjes gesneden groentes, eventueel wat fruit, noten, zaden, pitten en wat je verder nog voorhanden hebt. De restjes uit de wok, pastasaus of curry doen het ook erg goed op een bedje van sla. Ben je gelijk goed duurzaam bezig doordat je niet meer hoeft weg te gooien.

Vanuit mijn groente tuin pluk ik 2x per week een variatie aan bladgroen. Dit is heel divers van andijvie, krulsla, rucola, veldsla, rode melde, spinazie, koolbladeren en snijbiet net wat er op dat moment in de tuin staat. Liefst verschillende soorten gemixt, ik maak het schoon snij het alvast wat fijn en zet het in een bak in de koelkast. Wanneer ik de salade maak hoef ik dus alleen nog even een hand met voorgesneden sla te pakken en de restjes van het avondeten erop te leggen. Een heerlijk walnootolie of sesamolie erover, wat kruidenzout en tuinkruiden erbij en klaar is Marleen. Ik mag dan misschien wel voor gezonde voeding zijn, ook mijn tijd is schaars en gemak dient de mens. Maak het gemakkelijk en lekker om gezond te eten en je zult zien dat het helemaal niet moeilijk is.

Wanneer jij nu denkt, jij hebt makkelijk praten, jij weet al hoe alles moet en ik heb geen idee. Dan nodig ik je uit om eens met mij te komen praten. Ook jij kan leren hoe jij je lichaam kan voeden met lekker en gezond eten. Jij verdient het om weer energiek in het leven te staan en te stralen! Laat mij je helpen, tot snel!