fbpx

Pompoen

Pompoen

De afgelopen weken hebben we tientallen pompoenen van ons groente tuintje afgedragen en staan nu droog in de schuur. Een heerlijk idee om de pompoenen op voorraad te hebben voor de komende maanden. We zoomen even in op de voordelen, het is namelijk een heerlijk voedzame groente. De pompoen is rijk aan vitaminen en mineralen.

Vitamine A, C, E en betacaroteen en zink zorgen voor een goed functionerend immuunsysteem en vechten tegen virussen. Daarnaast heeft vitamine A ook een belangrijke rol voor je ogen.

Magnesium zorgt voor ontspanning in je spieren en magnesium wordt zeer veel gebruikt in je lichaam wanneer er stress aanwezig is.

Kalium is juist weer belangrijk als beschermer van je hart en vaten. Helpt je bloeddruk reguleren.

De vezels die aanwezig zijn in de pompoen zijn voedingsstoffen voor je darmbacteriën en zorgen dat je stoelgang vlot verloopt. Kortom pompoen is een gezonde keus.

Gelijk wordt mijn creativiteit gewekt. De pompoensoep is namelijk zo standaard… Inmiddels heb ik een stapel aan receptjes liggen van ontbijt pompoencake, pumpkin-spice-latte, pompoenbrownies, salade met pompoen tot gevulde pompoen uit de oven. Binnenkort ga ik ze uitproberen en mocht er een topper tussen zitten dan zal ik hem met jullie delen.

Hebben jullie voorkeuren, laat het me weten, misschien kan ik er een leuk receptje voor make

 

pompoen