fbpx

Pannenkoek

pannenkoek

Pannenkoek

Vier generaties zitten aan een tafel, we hebben feest. Mijn ouders zijn 40 jaar getrouwd en dat mag gevierd worden. We zitten in een pannenkoekenhuis, heerlijk Nederlands en voor mij een traditie. Vroeger gingen we altijd als er iets te vieren was eten in het pannenkoekhuis van het dorp. Als er nu iets te vieren is denk ik nog steeds aan een pannenkoekhuis. Het gevoel wat dit bij me oproept is zo puur, ik kan daar oprecht van genieten.

Toch krijg ik van die pure pannenkoek pijn in mijn buik… ik kan niet tegen koemelk en ook veel tarwe vindt mijn lichaam niet fijn. Gelukkig is er vaak wel een plantaardige melk en zelfs een glutenvrij beslag en zo wordt het etentje ook weer een feestje voor mij. Hoe mooi is het dat de oude traditie een klein beetje wordt aangepast, op deze manier past hij nog steeds in mijn leven. Zo kan ik nog steeds genieten van die heerlijke pannenkoek en vooral ook de sfeer die daaromheen hangt.

Een gezonde leefstijl heeft niets te maken met alles opgeven wat je lekker vind. Voor mij gaat een gezonde leefstijl over aanpassingen maken in de bekende patronen. Keuzes maken die gezonder zijn, zonder daarvoor alles te laten. Lekker eten, gezond eten en vooral ook genieten van je eten kan prima hand in hand gaan. Had ik gekozen voor de pannenkoek vol tarwe en koemelk dan had ik de dag daarna me extreem moe gevoeld. Zo’n gevoel dat je niet vooruit te branden bent, nergens zin in en extreem lui. Door de keus te maken voor aangepast beslag, had ik de volgende dag gewoon de energie die ik van mezelf gewend ben. Daar wordt ik dan weer blij van ;-)

Leren om jezelf te voeden, keuzes te kunnen maken en te luisteren naar je lichaam, dat is wat ik doe. Dat is waar ik jou mee kan helpen. Vul niet alleen je lichaam, maar voedt het ook!