fbpx

Paddenstoelen

Paddenstoelen

De paddenstoelen poppen als paddenstoelen uit de grond ;-) Herfst wat ben je toch mooi!!! Zelf heb ik dan ook gelijk weer zin om de paddenstoelen te verwerken in mijn eten. Nu durf ik het niet aan om zelf te gaan plukken, mijn verstand van plukken blijft dan toch zeer beperkt. Gelukkig kan je ze ook bij de groenteboer vinden.

Wist je dat paddenstoelen heel gezond voor je zijn. Vroeger werden ze vaak als medicijn ingezet tegen allerlei kwalen. Het lijkt er zelfs op dat de paddenstoel weer een bezig is met de opmars. Een gewone champignon heeft al gezonde eigenschappen maar een shiitake of een oesterzwam bevat meer actieve stofjes. Afwisselen tussen de verschillende eetbare paddenstoelen kan dus geen kwaad. Zo blijkt uit onderzoek dat het regelmatig eten van paddenstoelen geheugenproblemen kan tegengaan en je weerstand versterkt. Komt dat gelijk mooi uit in de herfst en wintermaanden!

Zowel de oesterzwam en de shiitake worden cholesterol verlagende en anti-diabetische eigenschappen toegekend. Er zijn zelfs onderzoeken die aangeven dat er tumor remmende stoffen aanwezig zijn. Daarnaast zijn er ook gunstige effecten gezien om vermoeidheid te verminderen.

Kortom paddenstoelen wil je graag in je voedingspatroon verwerken. Als we ervoor zorgen dat we preventief de goede voedingsstoffen binnen krijgen kunnen we leefstijlziektes uitstellen, voorkomen en soms zelfs genezen. Als je het mij vraagt kan je beter voorkomen dan genezen. Door vandaag te beginnen met pure, gevarieerde voeding voedt je jouw lichaam en maak je het gezond! Start met een kleine stap.