fbpx

Ongewone Chronische Pijn

Ongewone Chronische Pijn

Één op de vijf mensen heeft last van chronische pijn. Een pijn die al meer dan 3 maanden aanwezig is en waar niet altijd een oorzaak voor te vinden is. Hoe ga je daar mee om? Wat als die pijn wel jouw leven beheerst…

Ook ik kan je niet van de pijn afhelpen, maar we kunnen wel kijken hoe je er mee om kan gaan. Kijken of de pijn een plek kan krijgen in je leven, zodat het niet meer op de voorgrond staat. Vaak wordt de pijn dan draaglijker en minder intens.

Door uitleg over wat chronische pijn inhoud, goed kijken naar hoe jij je dag indeelt en misschien wel het belangrijkste, waar haal jij energie uit? Hoe kunnen we jouw batterij weer opladen zodat je er weer tegenaan kan. Ondanks de pijn toch een waardevol leven. En wie weet zwakt de pijn dan wel af. Dat is namelijk het mooie van de definitie chronische pijn. Het zegt alleen iets over het verleden, maar wat er in de toekomst gaat gebeuren kan niemand voorspellen.

Psychfysio heeft een heel mooi filmpje waarin de basis van chronische pijn wordt uitgelegd, als je meer informatie wilt is het de moeite waard om hier even naar te kijken.
https://www.psychfysio.nl/6_04_1/

Ongewone chronische pijn