fbpx

Coaching

Mijn lijf past niet meer...

Mijn lichaam past niet meer, het lijkt wel of ik tegen mijn eigen lichaam aan het vechten ben. Ik voel me niet lekker in mijn eigen vel. Ik ben moe en dat belemmert me om leuke dingen te doen met mijn kinderen. Dat wil ik NIET!

Laatst vertelde een cliƫnt mij dat ze na een dag lekker spelen met de kinderen ze de volgende dag last had van haar lichaam. Dit was voor haar de druppel om contact met mij op te nemen voor coaching gesprekken. Wanneer simpel weg een leuke activiteit een opgave wordt is het tijd om actie te ondernemen, was haar beredenering. Zij wilde NU wat gaan veranderen, wilde weer energie krijgen en genieten van de leuke dingen samen met haar gezin. Zonder pijn achteraf.

Ze wilde weer meer energie vinden, beter in haar vel zitten en genieten van haar eten. Prachtige doelen, waar ze hard voor wilde werken. Na de intake stond er een mooi plan, ze ging aan de slag met een aantal stappen die voor haar zouden werken. De uitgestippelde lijn bleek echter iets te optimistisch. In het echte leven kom je ook tegenslag tegen, regent het wel eens of moet je een stap terug zetten vanwege een verkoudheid. In het volgende coaching gesprek kon ze loslaten dat alles via een vast stramien moest lopen en de flexibiliteit die daarbij vrij kwam bleek wel te werken.

Ze kon gaan luisteren naar wat haar lichaam nodig had. Dit in combinatie met de kennis over gezonde voeding gaf de doorslag. Ze gaat nu gestaag richting haar doel. Nog steeds met af en toe een stapje terug, maar nu zonder het gevecht.

Zelf vind ik het prachtig om te zien hoe flexibel wij mensen zijn. Wanneer we onszelf toestaan om fouten te maken, te zondigen en te genieten kunnen we ineens veel meer bereiken. Zet je doel vast, maar stel de weg daar naartoe bij als dit beter voelt. Met je doel voor ogen kom je er wel!

Wil jij ook jouw doel bereiken, meer energie en lekker in je vel zitten? Kijk dan op mijn site voor meer informatie over het coaching programma.

coaching