fbpx

Lactose

Lactose intolerantie

Samen liggen we lekker warm onder de dekens. Ik zorg nauwlettend dat de dekens onder mijn kin door lopen en geen kiertjes vormen rondom mijn hoofd. Mijn man heeft namelijk een scheet gelaten en die stinkt zo erg…. Het lijkt wel of het riool heeft opengestaan onder de dekens. Misschien dat ik daarom zo goed slaap met hem naast me… ik ben gewoon knock-out.

Dat kan toch niet goed zijn was mijn gedachte. Hij had ook last van zijn buik, regelmatig opgeblazen gevoel en buikkrampen. Kortom tijd om actie te ondernemen. Via huisarts en uiteindelijk diëtist de conclusie lactose intolerant. Het advies geen melk drinken, geen room, geen yoghurt, geen kaas alleen een klein beetje boter kan waarschijnlijk wel. Vervelend voor hem, maar voor mij misschien nog wel een grotere uitdaging, hoe moet ik dan koken??? Destijds wist ik bijna niets over voeding en een hele nieuwe wereld ging voor mij open.

Het koken vanuit pakjes en zakjes was voorbij, ik was geschrokken van alles waar melk en dus lactose in bleek te zitten. Van vleeswaren, soepen tot natuurlijk de standaard kaas. Melkpoeder bleek een favoriet toevoegsel in allerlei producten. Hierdoor werd ik gedwongen om zelf te gaan koken, opzoek naar alternatieve gerechten zonder lactose. Opzoek naar vervangende producten zonder lactose, maar nog steeds wel gezond.

Door de verandering die optrad bij mijn man, werd ik steeds enthousiaster. Hij had geen buikpijn meer, kreeg meer energie en scheten laten en opgeblazen gevoel werd steeds minder. Wanneer er dan toch een keer een scheetje uit kwam, stonk hij niet meer zo erg. Wat een verademing, ik kon nu nog beter slapen ;-). Één vraag bleef echter hangen, hoe zorg ik voor een uitgebalanceerd voedingspatroon. Zodat wij geen tekorten gaan oplopen.

Mijn interesse in voeding en wat dit met je doet werd hierdoor aangewakkerd. Ik besloot om de opleiding tot orthomoleculair therapeut te doen. Dit heeft vele deuren voor mij geopend. Nu kan ik met volle overtuiging zeggen dat voeding een essentieel onderdeel is om gezond te kunnen leven! Mijn enthousiasme over voeding, de voordelen voor je leven en je energie deel ik graag met iedereen!!!

Ik ga er namelijk niet van uit dat jij ook gelijk een hele opleiding gaat doen om grip te krijgen op je leven. Ik bied jou de begeleiding die jij nodig hebt om jouw voedingspatroon aan te passen op jouw leven. Stop met aanmodderen, pak het eenmalig goed aan en je hebt de rest van je leven daar profijt van! Door NU te starten met je lichaam te voeden met de juiste voedingsstoffen, heb je direct effect in energie. Als bonus zal je lichaam je ook in de toekomst dankbaar zijn en optimaal zijn best doen om voor jou te werken!

Geef jezelf het mooiste cadeau wat je kan bedenken, een gezond leven!

Ben jij het zat om met buikklachten en stinkende scheten rond te lopen en Jij begrijpt dat voeding daar een belangrijke oplossing voor is. Neem dan contact met mij op!

lactose