Nieuwsgierig verslind ik de informatie die voor me ligt. Zou het echt zo werken als hier staat??? Het lijkt haast te mooi om waar te zijn. Kunnen simpele kruiden echt je leven veranderen?

 

Het is 2016 ik deed toen de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut. Heel eerlijk, ik was best sceptisch, met mijn puur wetenschappelijke blik die me was aangeleerd tijdens de opleiding tot Master Manueel therapeut vond ik het moeilijk te geloven. Ja ze zeggen dat wel van die kruiden, maar waar staat het bewijs???

Gedurende dat ik meer leerde kwam ik er echter achter dat er behoorlijk veel bewijs is voor het gebruik van kruiden en planten in de geneeskunde. Waarom gebruiken we dit niet veel vaker? en waarom heb ik daar in mijn carrière als fysio nooit iets over gehoord???

 

Inmiddels zijn we heel wat jaartjes verder en kan ik met zekerheid zeggen, hetgeen wat je eet aan planten en kruiden beïnvloed je leven. Het kan klachten herstellen en slechte voeding kan klachten verergeren. Zo simpel is het.

Helaas blijft die kennis nog voor veel mensen onduidelijk. In supermarkten wordt je doodgegooid met bewerkt en kwalitatief slecht voedsel. Je moet van goede huize komen wil je nog weten wat echt gezond eten is. En al helemaal wanneer je jouw klachten wilt verminderen of preventief klachten wilt voorkomen door hetgeen wat je eet.

Gelukkig zie ik ook steeds meer mensen die interesse krijgen in voeding. Die zich beginnen af te vragen of kruiden mogelijk hun lichaam kunnen ondersteunen en dat is waar ik blij van wordt.

Ik gun namelijk iedereen de informatie om bewuste keuzes te maken over je eigen gezondheid.

Kruiden

Inmiddels zie ik mezelf als kruidenvrouw.

Ik loop glimlachend door mijn tuin op zoek naar de kruiden die ik voor mezelf en mijn dierbaren wil gebruiken. Om te ondersteunen bij een zonniger humeur of ontspanning te vinden. Om een oppepper te geven na een griepje of verkoudheid of simpelweg een lekkere thee die preventief zijn ondersteuning geeft.

Kruiden

Vanuit die kruidenwijsheid heb ik besloten om een cursus te maken van 12 weken. Maar voor iedereen die laagdrempelig wil instappen is er nu een gratis ebook. Voor iedereen die voelt dat er ook een kruidenvrouw of man in zichzelf te vinden is. Voor iedereen die een begin wil maken naar kruiden in de tuin, de keuken en in je leven ter ondersteuning van klachten. Voor iedereen die net zo nieuwsgierig is als dat ik ben.

“Wie citroenmelisse in de tuin heeft staan, hoeft nooit meer triestig door het leven te gaan”

Wie wil dat nu niet ;-) In dit gratis e-book leer je de basis over citroenmelisse, een gemakkelijke kruid wat heel goed groeit in je tuin of in een pot op het balkon.  Ik leer je voor welke klachten je citroenmelisse kan inzetten en hoe je haar kan verwerken in een rustgevende ijsthee bijvoorbeeld. Kortom een mooie opstart voor jou als kruidenvrouw. 

Start vandaag nog jouw Leven met Kruiden!  Laat je e-mail achter en ik stuur je het e-book toe.

Liefs Marleen

 Door aan te melden gaat u akkoord met het privacy statement. Ik ga zorgvuldig om met uw gegevens en zal deze nooit doorgeven aan derden.

kruiden