Holistische leefstijl bij chronische pijn

Als je leeft met chronische pijn, weet je hoe het je leven kan overnemen. Traditionele medische behandelingen kunnen vaak bijwerkingen hebben en soms bieden ze geen blijvende verlichting. Daarom kiezen steeds meer mensen voor holistische leefstijlen om hun chronische pijn te helpen beheersen.

Een holistische leefstijl richt zich op het behandelen van de hele persoon, niet alleen de symptomen, maar vooral ook de oorzaken. Het kijkt naar de fysieke, mentale en emotionele aspecten van de gezondheid en neemt de omgeving, leefstijl en voeding in aanmerking.

De voordelen van een holistische leefstijl voor mensen met chronische pijn zijn talrijk. Hier zijn slechts enkele van de manieren waarop het kan helpen:

 • Verminderen van ontstekingen: Ontstekingsremmende voeding en kruiden kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en pijn.
  Denk hierbij bijvoorbeeld aan gezonde vetten, Kurkuma en het vermijden van voeding die onstekingen verergert. Zoals suikerrijke voeding en de verkeerde vetten
 • Verbeterde slaap: De tijd nemen om te ontspannen en stress te verminderen, kan helpen bij het verbeteren van de slaap, wat op zijn beurt de pijn kan verminderen.
holistische leefstijl
winterdepressie
 • Toegenomen energie: Het eten van evenwichtige voeding, training op maat en het beheersen van stress, kunnen helpen bij het verhogen van de energieniveaus.

   

  Hierbij is het belangrijk om aandacht te hebben voor het niveau waar je nu staat. Op het moment dat je te laag of te hoog instapt in een training, zal de training geen effect hebben. Of zelfs de klachten verergeren. Goede begeleiding hierbij is dus essentieel

  Ook voeding vergt de nodige aandacht. Veel mensen met chronische pijn hebben een overgevoeligheid voor bepaalde voeding. Door dit uit te zoeken en een persoonlijk plan te maken kan je lichaam gaan herstellen.

  Welke ontspanning voor jou werkt kan ook een puzzel zijn, lekker wandelen in de natuur, ademhalingsoefeningen, yoga of handwerk. Vaak is een combinatie van dit alles de beste oplossing.
 • Verbeterde focus: Manieren vinden om stress te verminderen, kan helpen bij het verbeteren van de focus en concentratie. Daarnaast zal de goede voeding zorgen voor voldoende bouwstoffen zodat je hersenen letterlijk beter hun werk kunnen doen. Belangrijk bij focus en concentratie is ook de afwisseling. Ontspanning zoeken is hierbij dan ook essentieel.
 • Verbeterde algemene gezondheid: Kortom een holistische leefstijl kan helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn. Afhankelijk waar jij wilt groeien en waar jij ondersteuning bij nodigt hebt bepaald wat het meest effect gaat hebben. Door te kijken naar het totale plaatje kom je tot oplossingen die werken. Duurzame oplossingen waar je de rest van je leven plezier van hebt.

Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen van een holistische leefstijl voor mensen met chronische pijn. De tijd nemen om de juiste combinatie van leefstijlveranderingen te vinden, kan een enorm verschil maken bij het beheersen van je pijn.

Als je klaar bent om de controle over je chronische pijn te nemen en een gezonder leven te gaan leiden, ben ik hier om te helpen. Als orthomoleculair leefstijlcoach specialiseer ik me in het helpen van mensen met chronische pijn bij het vinden van natuurlijke en holistische oplossingen. Samen kunnen we een persoonlijk plan maken om je pijn te beheersen en een gezonder leven te gaan leiden.

holistische leefstijlcoach

Neem de eerste stap om je chronische pijn te beheersen en stuur mij vandaag nog een persoonlijk bericht, dan neem ik contact met je op.