fbpx

Druk Druk Druk

druk-fysiotherapeut

Druk, druk, druk

Druk, druk, druk, veel te veel werk in te weinig tijd. Mijn ervaring met werken in de zorg, als fysiotherapeut. Is dat er elke 25 minuten een nieuwe cliënt voor je neus staat. Er is geen tijd om even op adem te komen je loopt van de ene persoon gelijk door naar de ander. De lunchpauze tussendoor was het enige moment om even op te laden en gelukkig belde er ook nog wel eens een cliënt te laat af, waardoor er 25 minuten vrij kwam om even adem te halen en achterstallige administratie bij te werken. Een huisarts te bellen of een brief te schrijven.

Op deze manier werken zorgde dat ik aan het einde van de dag helemaal leeg was. Ik had letterlijk al mijn energie in de dag gestopt en was op. Op de weg naar huis probeerde ik me op te laden zodat ik de kinderen de aandacht kon geven die ze nodig hadden.

Begin dit jaar besloot ik, zo gaan we niet verder. Dit kost mij teveel van mijn kostbare energie. Op deze manier houd ik het niet langer vol. Ik ga zorgen dat ik op een andere manier mijn geld kan verdienen. Met mijn eigen voorwaarden en met activiteiten waar ik nog meer energie uit haal dan alleen fysiotherapie.

Zo ontstond Gewoon, gewoon en kreeg ik het alleen maar drukker. Naast mijn werk als fysiotherapeut, ben ik nu ook druk bezig met het opstarten van een eigen bedrijf. Werk ik keihard om er ook daadwerkelijk een succes van te maken. Het leuke is echter dat ik meer energie heb. Ik mijn werk als fysiotherapeut beter aankan en weer een doel heb waar ik voor wil gaan.

Per september laat ik de fysiotherapie achter mij en ga op volle focus verder met mijn eigen bedrijf. Hoe tof is dat!!!

De afgelopen maanden heb ik een aantal belangrijke dingen geleerd en die wil ik graag met jullie delen.

Allereerst zorg voor rustmomenten in je dag, regel elke 25 minuten een minibreak van 5 minuten. Je kan niet de hele dag je aandacht vasthouden, gebruik die dips om iets leuks te doen. Stap op de trampoline, doe een zonnegroet, meditatie of geniet van een kop thee. Om vervolgens weer full focus verder te kunnen. Na 2 uur is het tijd voor een langere pauze van ongeveer 30 minuten. Tijd voor een wandeling een yoga serie of een lekkere lunch. Breek je dag op in kleine stukjes en je bent veel effectiever en je krijgt meer energie.

Zorg voor een positieve mindset, bekijk alles met een glimlach en besef dat niet alles perfect hoeft te zijn. Soms lopen dingen anders, met een omweg kom je er ook.

Heb je contact met mensen, geef ze dan je volledige aandacht! Door 100% aanwezig te zijn voelen zij zich gewaardeerd en begrepen. Hierdoor bereik je in kortere tijd veel meer! Gebruik dan de 5 minuten die overblijven, om zelf te ontspannen en vul daarna je administratie in.
Kortom Geniet van de dingen die je doet en zorg goed voor jezelf zodat je kan blijven knallen. Alleen zo kan je op de lange termijn top prestaties blijven leveren en vele mensen helpen. Dat is toch eigenlijk waar we het voor doen. Zelf voldoening halen uit ons werk en tegelijk anderen helpen.