fbpx

Diëten

Diëten werken niet.

Herken jij het jojo-effect? Wanneer je een dieet volgt val je kilo’s af, om die vervolgens met rente weer terug te krijgen wanneer je stopt. Aan het einde van de streep ben je elk jaar een kilo zwaarder dan je gestart was, helaas weer niet je doel bereikt. Inmiddels is dit fenomeen zelfs wetenschappelijk aangetoond, diëten werken niet…

Door al dat diëten wordt je moe, krijg je minder energie en je relatie met eten staat op het spel. Alles was lekker is mag niet en regelmatig mag je minder eten dan waar je eigenlijk zin in hebt. Kortom constant wordt je discipline op de proef gesteld. Wat eet je wel en wat eet je niet. Vooral dat niet eten wordt op de proef gesteld, hoe lang ontzeg jij jezelf de dingen die je eigenlijk wel wilt eten?

Dan is het dieet afgelopen, je mag alles weer eten en vol enthousiasme stort jij je op jouw oude eetpatroon. Je eet weer alles wat je voorheen ook at en langzaam komen de kilo’s er weer aan. Bij dit eetpatroon hoort namelijk het gewicht wat eerder ook bij je paste en misschien gun je jezelf nog wel wat extra, omdat je zo goed je best hebt gedaan…

Kortom diëten werken niet… Wat werkt dan wel? Het klinkt heel simpel, maar ook hierbij geldt makkelijker gezegd dan gedaan, je leefstijl aanpassen. Zo gaan eten dat je lichaam automatisch wat kilo’s kwijt raakt en op een nieuwe balans blijft hangen. Zorg dat je de nieuwe leefstijl goed vol te houden is, lekker eten met zich meebrengt en ook een dosis gezonde beweging. Dan krijg je naast wat minder kilo’s ook nog eens meer energie! Dat noem ik nu de win-win situatie.

Doordat jij je leefstijl aanpast, gaat je gezin automatisch mee. Jij geeft het goede voorbeeld en op den duur zullen je kinderen volgen. Of als ze klein genoeg zijn gaan ze gelijk mee. Oudere kinderen kan je zelfs betrekken in de nieuwe keuzes en hen zelf laten bepalen wat ze willen. Het goede voorbeeld geven werkt ook hierin uiteindelijk het beste.

Waarschijnlijk weet je al best hoe je een stuk gezonder kan gaan eten, maar misschien heb je ook geen idee. Laat mij je meenemen in de wereld van lekker en gezond eten. Je leefstijl ombuigen naar meer energie, een goede relatie me eten en langdurige effecten.

Wil jij kennis maken met mij en alvast een gezond en lekker tussendoortje leren maken, kom dan op maandag 25 november naar de keukentafel workshop. Voor meer informatie zie de agenda.

Kan je niet de 25ste neem dan contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek, dan kijken we samen wat voor jou de juiste vervolgstap is.

orthomoleculaire coaching