fbpx

Brownie met recept

Brownie recept!

Chocola, chocola, chocola, zingt er niet alleen in mijn hoofd. Op verzoek komt dan hier het recept! Ik ben de keuken weer in gedoken en heb weer een super lekkere versie gemaakt van deze brownie. Hetzelfde zijn ze bij mij namelijk nooit… Ik kan me niet zo goed aan recepten houden, hihi. Meestal pakt het goed uit, ook dit keer dus doe er je voordeel mee!

Mijn recept is gelijk een grote hoeveelheid, zodat je kan invriezen en er lang van kan genieten. Scheelt weer tijd in je drukke leven.

Ingrediënten:

  • 400 gr abrikozen (ongezwaveld, zie mijn video)
  • 300 gr walnoten, ik koop walnotenstukjes, deze zijn vaak goedkoper en ze worden toch fijngemalen
  • 100 gr kokosrasp
  • 100 gr kokosvet
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 4 eetlepels cacao (of naar smaak)
  • Snuf zout

Bereiding:

Snij de abrikozen in vieren en wel ze 5 minuten in warm water. Maal ondertussen de walnoten fijn in keukenmachine, of hak met een mes in kleine stukjes. Giet de abrikozen af, voeg het kokosvet toe, omdat de abrikozen warm zijn smelt het kokosvet langzaam. Pureer het geheel met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde puree.

Voeg alle ingrediënten samen in een grote kom en roer goed door elkaar. Als het goed is blijft alles lekker aan elkaar plakken en heb je een soort deegbal. Leg bakpapier in 2 cakeblikken en verdeel het deeg. Als het goed is heb je nu een dunne laag in elk blik zitten. Zet dit in de vriezer en wacht 20-30 minuten.

Haal uit de vriezer en snij in vierkanten. Plaats de vierkanten in de afgesloten bak en plaats terug in de vriezer. Je kunt nu wanneer je wilt een lekkere traktatie pakken uit de vriezer. Laat even iets opwarmen voor je hem opeet, dan is hij het allerlekkerst!

chocolade

Ik heb nog een informatief filmpje voor je over abrikozen!