fbpx

Bramen

Bramen

Bramen, energiebommetjes voor een stabiele bloedsuikerspiegel

Ik zit op mijn knieën, mijn armen tussen de doornige takken en brandnetels door opzoek naar sappige bramen. Ik ben niet de enige die op voedseljacht is, vele vliegen en wespen doen zich tegoed aan het heerlijke fruit. Er is genoeg dus delen is in dit geval niet moeilijk. De overrijpe bramen zijn voor de insecten en ik pak de gave bramen die zo lekker smaken. Mijn zoontje helpt me met het zware werk, hij houd de bak vast waar de bramen in verzameld worden. Laat je nog wat over voor de rest vraag ik hem. Elke keer als ik een nieuwe hand vol met bramen in de bak stop is de bak weer leeg. Het tafereel van vroeger toen ik daar liep met mijn vader herhaald zich weer. Genieten!

De donkere wolk die boven ons hoofd hangt, laat plotseling zijn stortregen neervallen. Mijn zoontje rent naar binnen naar Omi, die hem daar opvangt met een handdoek en speelgoed waar hij zich mee kan vermaken. Ik besluit om in de stortregen verder te gaan met mijn zoektocht naar de bramen. Langzaam vult mijn bak nu dan toch met sappige bramen. Energie bommetjes die zo waardevol zijn. Energie bommetjes die mijzelf en mijn dierbaren voeden.

Met mijn achtergrond vanuit de orthomoleculaire therapie kijk ik altijd met extra aandacht naar mijn eten. Hetgeen ik in mijn mond stop, moet niet alleen mijn buik vullen maar ook mijn lichaam voeden. De braam is naast het feit dat hij erg lekker is ook nog eens heel gezond. De stofjes die in de braam zitten zorgen er bijvoorbeeld voor dat de cellen in je lichaam hun insuline niveau optimaal kunnen houden. Insuline heb je nodig om je bloedsuikerspiegel te reguleren. Bramen eten is dus aan te raden voor mensen met diabetes, maar ook voor iedereen die daar gelukkig geen last van heeft. Preventie is nog altijd beter dan genezen!

Door te snoepen van de bramen, geniet je niet alleen van een lekkernij, je voedt je lichaam ook met stofjes die je energie geven. Wat wil je nog meer. De bak met bramen die ik met alle liefde geplukt heb in de stromende regen was binnen 5 minuten leeg! Rustig eten en genieten van de lekkernijen zal ik een andere keer nog met mijn kinderen bespreken… Gelukkig was ik wel zo slim om een deel achter te houden voor mij en mijn partner, zodat ook wij konden genieten van de energiebommetjes!