fbpx

Afscheid fysiotherapie

Verover een plek in mijn nieuwe boek

Na een laatste rondje door het pand stap ik de deur uit, ik neem afscheid van mijn fysiotherapie collega. Ik stap in mijn auto en rij naar huis. In gedachten doe ik een boek dicht. Stop ik hem in de kast en sluit deze fase in mijn leven af. Mijn werkzame leventje als fysio en  manueel therapeut is nu klaar. Na 14 jaar in de fysiotherapie gewerkt te hebben is mijn verhaal geschreven en is het tijd voor een nieuw boek. Tijd om meer naar de hele persoon te kijken, tijd om fysieke klachten te koppelen aan voeding, ontspanning en de totale persoon.

Een tijdje geleden kwam er een vrouw bij mij binnen lopen voor fysiotherapie. Ze had last van haar nek, ze wist niet goed waar het vandaan kwam, ineens was de nek overweldigend aanwezig. Toen ik doorvroeg bleek dat ze veel druk voelde op haar schouders, ze zorgde voor de kinderen, was erg druk op haar werk en had geen moment om tot rust te komen. Ze liep op het randje van een oververmoeidheid. In mijn onderzoek kon ik eigenlijk niet veel vinden, haar nek bewoog goed, alleen wat lichte spanning in haar spieren. Dit kon echter haar klachten niet verklaren. Mijn reactie naar deze prachtige vrouw die zo goed voor alles en iedereen wilde zorgen was; jouw lichaam wil je iets vertellen, zorg ook goed voor mij! De vrouw voor mij brak, tranen liepen over haar wangen terwijl ze aangaf, ja dat is het, ik kan zo niet verder… Kort bespraken we wat ze dit weekend alvast kon doen en we sloten het gesprek af. In mijn fysiotherapie schema van 25 minuten per persoon, was het weer tijd voor de volgende persoon. Slechts 25 minuten, in mijn ogen veel te kort als je verder wilt kijken dan alleen de klacht waar iemand mee komt.

Bovenstaande dame had geen fysiotherapie nodig, haar klachten kwamen niet door lichamelijke problematiek, zij moest aan de gang met haar leefstijl. Zij had een zetje nodig om goed voor zichzelf te gaan zorgen. Als we nog verder in het verhaal zoomen dan had ze zichzelf al een tijd geen goede maaltijden meer voorgeschoteld, vanwege gebrek aan energie koos ze voor simpele en snelle maaltijden. Groentes en fruit kwamen steeds minder voor in haar eetpatroon. Een snelle reep, een kant en klare maaltijd of een soep uit blik met brood zorgde dat ze haar lichaam vulde. Hierdoor blijft haar energie niveau laag en komt ze niet uit de negatieve spiraal waar ze in zit.

Mijn nieuwe boek ligt nu voor mij, de eerste bladzijdes beginnen te vullen met de eerste stappen van mijn nieuwe werkzame leven. Van een wereld waarin ik mensen kan begeleiden bij hun klachten, maar vooral de persoon die daar achter zit. Ik kan nu de tijd nemen om samen met jou uit te zoeken waar je klachten echt vandaan komen. Zorg je goed voor jezelf, voedt je je lichaam met volwaardige voeding, beweeg je op een manier die je lichaam ondersteund. Zorg je net zo goed voor jezelf als voor je naasten. Mijn boek komt vol te staan met prachtige mensen die ik het zetje mag geven naar hun optimale leventje en kan begeleiden om het optimale leven ook echt te gaan leven. Naar gezond en lekker eten. Naar genieten van het moment en de natuur, naar een prachtig leven, in balans!

Verover een plek in mijn nieuwe boek! Neem contact met mij op voor een GRATIS telefonisch consult. Ervaar zelf wat ik voor jou kan betekenen.

coaching